МЕТОД ВИЗНАЧЕННЯ КУТА УСТАНОВКИ ВІДХИЛЮВАЧА - Садовникова, О. В.; Лукашук, Г. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано метод визначення кута установки відхилювача для процесів відновлення обсаджених свердловин старого фонду прокладанням нової похило-спрямованої свердловини. Метод дозволяє підвищити точність вимірювань в процесі буріння завдяки компенсуванню магнітної перешкоди і ґрунтується на попередніх експериментальних дослідженнях, проведених у гирлі свердловини.