МІНІМАЛЬНІ СКІНЧЕННІ НЕКОМУТАТИВНІ НІЛЬПОТЕНТНІ НАПІВІГРУПИ, ДЛЯ ЯКИХ ІНВЕРСНИЙ МОНОЇД ЛОКАЛЬНИХ АВТОМОРФІЗМІВ Є ПЕРЕСТАВНИМ - Барковська, А. А.; Дереч, В. Д. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Знайдено всі мінімальні скінченні некомутативні нільпотентні напівгрупи, для яких інверсний моноїд локальних автоморфізмів є переставним.