ДОСВІД ВИКЛАДАННЯ ТЕМИ «СУМАРНА ПОХИБКА МЕХАНІЧНОЇ ОБРОБКИ ТА ЇЇ СКЛАДОВІ» ДИСЦИПЛІНИ «ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОБНИЦТВА ДЕТАЛЕЙ ТА СКЛАДАННЯ МАШИН» - Дерібо, О. В.; Дусанюк, Ж. П. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто особливості запропонованого авторами статті підходу до вивчення студентами теми «Сумарна похибка механічної обробки та її складові» дисципліни «Теоретичні основи технології виробництва деталей та складання машин». Ці особливості полягають у тому, що спочатку студент має якісно проаналізувати ступінь впливу на сумарну похибку обробки всіх елементарних похибок і тільки після цього визначати їх кількісні значення і, відповідно, кількісне значення сумарної похибки обробки. Наведено приклади розв’язання таких задач.