АЛГЕБРА УЗГОДЖЕННЯ ОНТОЛОГІЧНИХ КОНТЕКСТІВ В УМОВАХ НЕПОВНОЇ ІНФОРМАЦІЇ - Дубовой, В. М.; Москвін, О. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано алгебру маніпулювання онтологіями, необхідну для формалізації операцій узгодження та пошуку елементів в ієрархіях їх таксономій, представлених різними джерелами даних. Необхідність розробки такої алгебри мотивована неможливістю створення глобальної узгодженої онтології, тому пропонується проводити узгодження на локальному рівні для тематично пов’язаних інформаційних джерел. Можливими областями застосування розробленої алгебри є системи оцінки інформаційних статей та оптимізації досяжності їх в гіпертекстових мережах.