НЕЙРОДИНАМІЧНА МОДЕЛЬ ПРОГНОЗУВАННЯ ЯКОСТІ ПРОДУКЦІЇ В ПРОЦЕСІ ТЕПЛОВОЇ ОБРОБКИ МАТЕРІАЛІВ - Москвіна, С. М.; Білоконь, С. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто особливості проходження процесів теплової обробки матеріалів. Вказано чинники, які впливають на якість продукції. Сформульовано підхід до моделювання таких процесів на основі об’єднання нечіткої логіки з нейронними мережами. Побудовано та досліджено нейродинамічну модель прогнозування. Запропонована модель забезпечує підвищення якості продукції у технологічних процесах виробництва будівельних виробів.