ПОБУДОВА АДАПТИВНОЇ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ТЕХНОЛОГІЇ ДІАГНОСТУВАННЯ КОМП’ЮТЕРНИХ СИСТЕМ НА НАЯВНІСТЬ ТРОЯНСЬКИХ ПРОГРАМ - Савенко, О. С.; Лисенко, С. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розроблено адаптивну інформаційну технологію діагностування комп’ютерних систем на наявність троянських програм, суть якої полягає у використанні поведінкових моделей класів троянських програм, відмінністю її від відомих є те, що процес діагностування не потребує побудови баз сигнатур, дає змогу виявляти нові невідомі троянські програми та підвищує достовірність і ефективність процесу діагностування.