ДОДАТКОВІ ВТРАТИ АКТИВНОЇ ПОТУЖНОСТІ У РАЗІ СИМЕТРУВАННЯ НАПРУГ - Терешкевич, Л. Б.; Бандура, І. О.; Цибульський, М. І. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Проаналізовано вплив симетрувального пристрою, що використовується для симетрування напруги у вузлі розподілу балансової належності мереж, на втрати активної потужності в мережах енергопостачальної організації та споживача електроенергії. Отримані результати можуть бути використані для розробки систем керування несиметрією напруги.