ГЕЛІОНАГРІВНИК ІЗ ПОТРІЙНО-ОРІЄНТОВАНИМ ТЕПЛОПОГЛИНАЧЕМ - Шаповал, С. П.; Возняк, О. Т.; Янів, М. Є. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто спосіб підвищення ефективності використання сонячної енергії комбінованими геліонагрівниками. Описано результати досліджень надходження сонячної радіації на комбіновані геліонагрівники. Встановлено залежності між різними орієнтаціями теплопоглиначів, розмірами геліоколекторів та їх ефективністю. Показано, що з потрійно-орієнтованих геліонагрівників можна отримати більше енергії, ніж із традиційно орієнтованих на південь.