РОЗРОБКА МОДЕЛЕЙ ВХІДНИХ ДАНИХ ДЛЯ ІТЕРАТИВНОГО МЕТОДУ ПОШУКУ РІЗНОФОРМАТНОЇ ЕКОЛОГІЧНОЇ ІНФОРМАЦІЇ - Мокін, В. Б.; Коновалюк, Ю. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано нові моделі документів основних форматів ГІС, пошукових запитів та онтології з використанням апарату контекстно-вільних граматик. Використання цих моделей дозволяє алгоритмізувати та оптимізувати ітеративний метод пошуку різноформатної екологічної інформації, з урахуванням семантичних та просторових відношень між параметрами об’єктів ГІС.