АВТОМАТИЗАЦІЯ МОНІТОРИНГУ ТА ОБЛІКУ КОРИСНИХ КОПАЛИН З ВИКОРИСТАННЯМ ГІС-ТЕХНОЛОГІЙ - Мокін, В. Б.; Крижановський, Є. М.; Ящолт, А. Р. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Набула подальшого розвитку автоматизація моніторингу та обліку корисних копалин за рахунок використання ГІС-технологій. Розроблено структуру реляційної бази даних системи моніторингу та обліку корисних копалин, яка відповідає вимогам нормалізації та є оптимальною за критерієм мінімуму максимального шляху графу зв’язків між основною та допоміжними таблицями, що забезпечує високу швидкодію та зручність довільної вибірки даних із бази. Створено відповідне програмне забезпечення, яке пройшло успішну апробацію та впроваджено у державних організаціях, що здійснюють моніторинг та облік корисних копалин у Вінницькій та Донецькій областях.