ОСОБЛИВОСТІ НАРОДНОГО СЕЛЯНСЬКОГО ЖИТЛА ПІВДНЯ СХІДНОГО ПОДІЛЛЯ (НА ПРИКЛАДІ МУРОВАНО-КУРИЛОВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ) - Смоляк, В. В.; Козинюк, Н. В.; Марецька, О. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Досліджено особливості сільського житла у Вінницькій області на прикладі села Жван Муровано-Куриловецького району. Виявлено характер планування, об’ємно-просторова структура, оздоблення, єдність з довкіллям старих та сучасних індивідуальних житлових будинків цього регіону.