ЗАСТОСУВАННЯ МІКРОМЕХАНІЧНИХ АКСЕЛЕРОМЕТРІВ ДЛЯ КОНТРОЛЮ ОРІЄНТАЦІЇ СВЕРДЛОВИН В ПРОЦЕСІ БУРІННЯ - Ковшов, Г. М.; Живцова, Л. І. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано математичну модель інклінометра, для системи контролю і орієнтації, яка застосовується в процесі буріння свердловин, на основі тривісного мікромеханічного акселерометра, у скалярному і матричному вигляді.