УПРАВЛІННЯ ПРОЦЕСОМ ФОРМУВАННЯ МІКРОСТРУКТУРИ ФУНКЦІОНАЛЬНИХ ПОКРИТТІВ - Деревянко, О. І.; Квятковський, О. Є. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
У рамках молекулярної динаміки в роботі розглянуто задачу управління рухом в області перетину Пуанкаре для багатьох взаємодіючих частинок парофазного середовища. Запропонований підхід дає можливість розглянути однопараметричне управління, для переходу від хаотичного режиму до полігармонійного. Вибір значення управляючого параметра дозволяє підтримувати стабільність процесу формування елементів структури покриття, що утворюється за технологією PVD.