ВИЗНАЧЕННЯ ФУНДАМЕНТАЛЬНИХ ФУНКЦІЙ В ЗАДАЧІ ВИГИНУ ОРТОТРОПНОЇ ПЛАСТИНИ - Сур’янінов, М. Г. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто деякі аспекти застосування чисельно-аналітичного методу граничних елементів до розрахунку ортотропных пластин. Зведення двовимірної задачі до одновимірної виконане варіаційним методом Канторовича–Власова. Вектор стану у разі вигину ортотропної пластини містить чотири компоненти, а характеристичне рівняння має чотири корені, тому для повного вирішення задачі необхідно отримати аналітичні вирази 64-х фундаментальних функцій. Вид цих функцій залежить від граничних умов на подовжніх кромках пластини. У роботі отримані аналітичні вирази шістнадцяти фундаментальних функцій для жорсткого закріплення подовжніх країв пластини і будь-яких умов закріплення поперечних країв.