ДИФЕРЕНЦІАЛЬНЕ РІВНЯННЯ ПОПЕРЕЧНО-КУТОВИХ КОЛИВАНЬ НАПІВПРИЧЕПА ВАНТАЖНОГО АВТОМОБІЛЯ - Поляков, А. П.; Гречанюк, М. С. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано диференціальне рівняння поперечно-кутових коливань напівпричепа вантажного автомобіля, за результатами аналізу коливань його елементів. Як основу для виведення диференціального рівняння поперечно-кутових коливань напівпричепа вантажного автомобіля застосовано рівняння Лагранжа. На основі виведеного диференціального рівняння, отримано рівняння для визначення циклічної частоти коливань платформи напівпричепу вантажного автомобіля у разі наїзду на нерівність дорожнього покриття, що дозволяє виконувати теоретичні дослідження динаміки його руху.