АНАЛІЗ СТІЙКОСТІ ДО ЗЛОВМИСНИХ АТАК МЕТОДУ ВБУДОВУВАННЯ ЦИФРОВИХ ВОДЯНИХ ЗНАКІВ У ВЕКТОРНІ ЗОБРАЖЕННЯ - Карпінець, В. В.; Яремчук, Ю. Є. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Проведено аналіз стійкості методу вбудовування цифрових водяних знаків (ЦВЗ) у векторні зображення до активних зловмисних атак, спрямованих на ускладнення витягнення ЦВЗ правовласником. Для цього були розглянуті поширені атаки на основі перетворень, таких як зміщення, поворот, масштабування та відсікання векторного зображення. Результати аналізу показали високий рівень стійкості методу до цих атак завдяки особливостям вбудовування ЦВЗ та використанню двовимірного дискретного косинусного перетворення.