МОДЕЛЮВАННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ БЕЗПЕКИ СУДНА - Вільський, Г. Б.; Надич, М. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Наведено результати теоретичного моделювання інформаційної безпеки судна. Створено математичні моделі загроз інформаційної безпеки на шляху руху судна. Введено поняття поверхні інформаційної безпеки і зон інформаційної небезпеки, які за рахунок використання імовірнісних характеристик удосконалюють інформаційні взаємозв’язки в процесі управління судном.