МОДЕЛІ-ПРЕДІКТОРИ: ПРОБЛЕМИ РОЗРОБКИ І АДЕКВАТНОСТІ - Васильська, М. В.; Колесник, І. С.; Северілов, В. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Здійснено аналіз і класифікацію задач і методів прогнозування розвитку. Сформульовано проблеми розробки і приклади моделей-предикторів для активного прогнозування розвитку підприємства, галузі на базі імітаційного моделювання.