УДОСКОНАЛЕННЯ МЕТОДУ ОРДИНАРНОГО КРИГІНГУ ГЕОСТАТИСТИЧНОГО АНАЛІЗУ ДЛЯ МОДЕЛЮВАННЯ ЯКОСТІ ВОД РІЧОК З УРАХУВАННЯМ ЇХ ЗВИВИСТОСТІ - Мокін, В. Б.; Крижановський, Є. М.; Семчук, Ю. С. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Удосконалено метод ординарного кригінгу геостатистичного аналізу для моделювання якості вод річок з урахуванням їх звивистості за рахунок урахування відстані вздовж течії річки між створами спостереження якості поверхневих вод під час визначення ваг, що використовуються в алгоритмах інтерполяції методу геостатистичного аналізу. Підвищення точності вдосконаленого методу було підтверджено під час моделювання якості поверхневих вод на прикладі р. Південний Буг в районі м. Ладижин, що дало зменшення похибки інтерполяції на більше, як 14 %.