ПРО СПОСОБИ ЗВЕДЕННЯ НЕРОЗВ’ЯЗНИХ ЗАДАЧ КОМБІНАТОРНОЇ ОПТИМІЗАЦІЇ ДО РОЗВ’ЯЗНИХ - Тимофієва, Н. К. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Показано, що для виділення підкласів розв’язних задач із класів нерозв’язних необхідно визначити їхню складність. За цією ознакою проведено класифікацію розв’язних задач, які виділяються за вибраною мірою подібності і способом моделювання цільової функції, за структурою вхідних даних і за структурою аргументу. На прикладі деяких нерозв’язних класів задач комбінаторної оптимізації описано способи їхнього зведення до розв’язних.