ДОСЛІДЖЕННЯ СТЕГАНОГРАФІЧНОЇ СТІЙКОСТІ МЕТОДУ ВБУДОВУВАННЯ ЦИФРОВИХ ВОДЯНИХ ЗНАКІВ У ВЕКТОРНІ ЗОБРАЖЕННЯ - Карпінець, В. В.; Яремчук, Ю. Є. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Проведено дослідження стійкості методу вбудовування цифрових водяних знаків (ЦВЗ) у векторні зображення до зловмисних атак, яким можуть бути піддані векторні зображення з вбудованим ЦВЗ. Результати аналізу показали, що метод достатньо стійкий до атак, спрямованих на зчитування, визначення місця розташування, видалення чи підміну ЦВЗ, а також на ускладнення витягування ЦВЗ правовласником шляхом додавання шуму або видалення/додавання точок векторного зображення.