МОДЕЛЮВАННЯ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ЗА ДОПОМОГОЮ НЕЧІТКОЇ БАЗИ ЗНАНЬ З НЕЧІТКИМИ РЕГРЕСІЙНИМИ РІВНЯННЯМИ - Штовба, С. Д. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано нову структуру нечіткої бази знань, в якій антецеденти задаються нечіткими термами, а консеквенти – лінійними залежностями «входи – вихід» з нечіткими коефіцієнтами. Запропоновано алгоритм логічного виведення по цій базі знань для випадку чітких та нечітких вхідних даних. На основі теорії нечіткої ідентифікації сформульовано математичну постановку задачі навчання запропонованої бази знань за експериментальними даними.