КЛІТИННО-АВТОМАТНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ФРАКТАЛЬНОЇ СТРУКТУРИ УРБАНІЗОВАНИХ СИСТЕМ - Виклюк, Я. І.; Гаць, Б. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Засобами нечіткої логіки побудовано поля ймовірності урбанізації туристичних містечок Карпатського регіону. На основі отриманих полів проведено моделювання росту туристичних поселень за допомогою клітинних автоматів.