ПРОЕКТУВАННЯ СИСТЕМ УПРАВЛІННЯ НА ОСНОВІ МЕРЕЖ ПЕТРІ - Судачевскі, В. М.; Абабій, В. В.; Гуцуляк, Е. Н.; Подубний, М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано метод моделювання та проектування систем управління і синхронізації на базі апаратних мереж Петрі. В якості моделі опису системи управління використовуються мережі Петрі. Процес моделювання та проектування складається з трьох основних етапів: моделювання й аналіз властивостей мережі Петрі, перетворення моделі мережі Петрі в код AHDL опису апаратної мережі Петрі, і програмування схеми FPGA, що використовується як системи управління. Для цих цілей були розроблені: програма для аналізу і моделювання мережі Петрі VPNP, і програма для перетворення моделі мережі Петрі в код AHDL опису апаратної мережі Петрі. Для програмування схеми FPGA використовується програма фірми Altera MAX PLUS II.