Метод ідентифікації об’єктів для проведення автоматичної класифікації багатовимірних просторових даних - Роїк, О. М.; Табачник, Ю. Я. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Виконано формалізацію задачі ідентифікації просторових об’єктів у термінах теорії розпізнавання образів. Наведено базовий метод ідентифікації об’єктів та проаналізовано його недоліки. Запропоновано модифікований метод ідентифікації, який значною мірою позбавлений недоліків базового та дозволяє збільшити відсоток об’єктів, що ідентифікуються автоматично.