СИСТЕМА КОНТРОЛЮ ТЕМПЕРАТУРИ НА ОСНОВІ ЧАСТОТНИХ ПЕРЕТВОРЮВАЧІВ З ВІД’ЄМНИМ ОПОРОМ - Осадчук, В. С.; Осадчук, О. В.; Барабан, С. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Проаналізовано основні властивості частотних перетворювачів температури на основі транзисторних структур з від’ємним опором, показані їх переваги над іншими вимірювальними пристроями температури, обґрунтовано доцільність їх використання в системах контролю температури. Розроблено систему контролю температури на основі частотних перетворювачів з від’ємним опором і використанням сучасних інформаційних технологій. Показано, що використання віртуальних пристроїв із бібліотеки пакета програм LabVIEW для побудови програмного забезпечення системи контролю температури, дає змогу вдосконалити її функції зберігання і відображення інформації та оповіщення про вихід за норму контрольованого параметра.