ОПТИМІЗАЦІЯ РУХУ ЕЛЕКТРОМОБІЛЯ ПО ГОРИЗОНТАЛЬНОМУ ПРЯМОЛІНІЙНОМУ ВІДРІЗКУ ДОРОГИ ЗА КРИТЕРІЄМ МІНІМУМУ ВИТРАТ ЕНЕРГІЇ АКУМУЛЯТОРНОЇ БАТАРЕЇ - Мокін, О. Б.; Мокін, Б. І.; Фолюшняк, О. Д. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Здійснено оптимізацію руху електромобіля по горизонтальному прямолінійному відрізку дороги за критерієм мінімуму витрат енергії акумуляторної батареї. Побудовано математичну модель для струму в колі: акумуляторна батарея–обмотка якоря тягового електричного двигуна постійного струму з незалежним збудженням, реалізація якої дозволяє мінімізувати витрати енергії акумуляторної батареї під час руху за будь-яким законом зміни швидкості руху електромобіля.