ОПТИМАЛЬНЕ КЕРУВАННЯ РЕЖИМАМИ ЕЕС КРИТЕРІАЛЬНИМ МЕТОДОМ ІЗ ЗАСТОСУВАННЯМ НЕЙРО-НЕЧІТКОГО МОДЕЛЮВАННЯ - Лежнюк, П. Д.; Рубаненко, О. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано алгоритм розрахунку нормативного значення технічних втрат електроенергії критеріальним методом з застосуванням нейро-нечіткого моделювання. Цей алгоритм базується на представлені впливних факторів у вигляді нечітких множин і визначенні базисних критеріїв подібності за допомогою функцій належності членів нормативної характеристики технічних втрат потужності відповідним множинам, що дозволяє підвищити точність визначення планового значення технічних втрат потужності.