Діагностування силових трансформаторів з використанням нечітких множин - Лежнюк, П. Д.; Рубаненко, О. Є.; Жук, І. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано математичну модель визначення залишкового ресурсу силового трансформатора з використанням методів теорії нечітких множин при побудові нейро-нечіткої мережі, яка використовується для знаходження параметрів моделі.