УДОСКОНАЛЕННЯ ГІДРОСИСТЕМИ ХОДОВОЇ ЧАСТИНИ ГУСЕНИЧНИХ ТРАКТОРІВ - Анісімов, В. Ф.; Зегер, М. С. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Описано удосконалену конструкцію гідроамортизатора ходової частини гусеничного трактора Т-150 і схему його роботи. У разі наїзду однією кареткою на перешкоду виникають сильні односторонні коливання. З удосконаленими гідроамортизаторами коливання перерозподіляються на обидві каретки, тобто на обидві сторони трактора, що знижує амплітуду коливання трактора в цілому. Подані теоретичні та експериментальні результати досліджень появи резонансу на всьому діапазоні частоти збурювальних сил.