МОДЕЛІ ЕФЕКТИВНОСТІ І ЖИВУЧОСТІ ТЕХНІЧНИХ СИСТЕМ - Боровська, Т. М.; Хомин, Є. П.; Северілов, П. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Вартість втрат у результаті аварій в сучасних технічних системах в декілька разів перевищує вартість самої системи, тому введені десятки стандартів відмовобезпечності, катастрофостійкості. Пропонується підхід на базі створення єдиної моделі для аналізу ефективності і живучості. Введені поняття «конфігурація модифікації системи» і «конфігурація відмови». Запропоновано об’єднання показників відмовостійкості як інтервалів області визначення функції живучості.