КЛАСИФІКАЦІЯ КОМПОНЕНТІВ ТА ШЛЯХИ ПІДВИЩЕННЯ РІВНЯ ЛЮДСЬКОГО КАПІТАЛУ ПІДПРИЄМСТВА - Кавецький, В. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано класифікацію компонентів людського капіталу на різних інституційних рівнях з використанням нових термінів «антропорівень», «соціорівень», «ноорівень». Визначені три основні групи складових людського капіталу підприємства та представлене їх трактування. Наведена можлива структура інвестицій підприємства в людський капітал згідно з їх цільовою спрямованістю. Виділені окремі шляхи підвищення рівня людського капіталу підприємства, вказані їх переваги та ризики застосування.