СТРУКТУРНА МОДЕЛЬ АДАПТИВНОГО ВІБРОЗМІШУВАЧА - Чубик, Р. В.; Цуркан, О. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2013)
Розроблено структурну модель віброзмішувача сипких матеріалів, котрий при довільній масі завантаження сировиною камери змішувача самостійно адаптується до резонансного режиму роботи і при цьому реалізовує задані технологічно оптимальні параметри вібраційного поля (коефіцієнт перевантаження) для забезпечення необхідної (наперед заданої) якості технологічного процесу змішування за мінімальних енергозатрат на вібропривід.