ВПЛИВ ЕКСПЛУАТАЦІЙНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ПЕКУ НА ЧАС НАГРІВУ - Яковлєва, І. Г.; Назаренко, І. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2013)
Розглянуто питання, пов’язані з визначенням часу нагріву високотемпературного пеку при зберіганні його в резервуарах великої місткості. Складено тепловий баланс системи з одним резервуаром та одним підігрівачем пеку за циркуляційного способу нагріву. Визначено час нагріву пеку, який потрібен для підігріву пеку у резервуарі до заданого значення кінцевої температури tк. Отримано залежність температури пеку від часу нагріву за різного наповнення резервуара та витрати пеку, що циркулює в контурі.