АПРОКСИМАЦІЯ КРИТЕРІЮ ОПТИМАЛЬНОСТІ РЕЖИМІВ ЕЛЕКТРИЧНИХ СИСТЕМ ПОЗИНОМОМ ТА АНАЛІЗ ЙОГО ЧУТЛИВОСТІ ДО КОЕФІЦІЄНТІВ ТРАНСФОРМАЦІЇ - Лежнюк, П. Д.; Петрушенко, О. Ю. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2013)
Розглянуто можливість і доцільність апроксимації залежності критерію оптимальності режиму електричних систем від коефіцієнтів трансформації трансформаторів і автотрансформаторів позиномом. Показано, що апроксимована таким чином функція, може бути використана для аналізу чутливості критерію оптимальності і формування відповідних керуючих впливів на режим електричної системи.