Розрахунок одношарових циліндричних стержневих покриттів - Сіянов, О. І.; Погріщук, Б. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розв’язано задачу визначення оптимального варіанта одношарового циліндричного стержневого покриття із умови забезпечення загальної стійкості конструкції та з урахуванням аналізу впливу елементів підкріплення на роботу покриття. За допомогою програми «Міраж» для систем без підкріплень, з затяжками та з горизонтальними фермами одержано значення напружено-деформованого стану покриття в діапазоні зміни значень геометричних параметрів. За результатами проведених досліджень встановлено, що варіант покриття з затяжками є оптимальним, який характеризується мінімальною масою на 1 м2 просторової конструкції, раціональним співвідношенням геометричних параметрів та перевищенням критичного навантаження над експлуатаційним.