МАТЕМАТИЧНА МОДЕЛЬ ПРОГНОЗУ РІВНЯ КВАЛІФІКАЦІЇ, ЯКУ ОТРИМАЄ КОЖНИЙ СТУДЕНТ В РЕЗУЛЬТАТІ ОСВОЄННЯ РОБІТНИЧОЇ ПРОФЕСІЇ (ЧАСТИНА 1: ФОРМАЛІЗАЦІЯ, СТРУКТУРИЗАЦІЯ І ПАРАМЕТРИЗАЦІЯ ЗАДАЧІ) - Мокін, О. Б.; Мензул, О. М.; Мізерний, В. М.; Мокін, Б. І. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2012)
Для прогнозу рівня кваліфікації, яку отримає кожний студент в результаті освоєння робітничої професії, запропоновано математичну модель у вигляді нечіткої бази знань, побудованої з використанням теорії лінгвістичної змінної. У цій статті, яка є першою із запланованих трьох, здійснено формалізацію, структуризацію і параметризацію задачі.