ДОСЛІДЖЕННЯ ФУНКЦІОНУВАННЯ МАСИВІВ ОПТОЕЛЕКТРОННИХ RS-ТРИГЕРІВ - Лисенко, Г. Л.; Костюченко, Д. С. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто будову та принципи роботи інтегральних елементів оптоелектронної пам’яті — оптоелектронного асинхронного RS-тригера та оптоелектронного синхронного RS-тригера, які працюють на пропускання оптичного сигналу без використання підсилюючих елементів, з можливістю створення послідовного з’єднання каскадів масивів оптоелектронної пам’яті з паралельним зберіганням великорозмірних масивів даних. Описано їх принципи роботи та стани функціонування. Показано структуру асинхронного масиву оптоелектронної пам’яті. Масиви оптоелектронної пам’яті можуть бути використані для побудови спеціалізованих обчислювальних пристроїв з паралельною обробкою інформації.