Аналіз проблем енергії зв’язку у протон-протонному синтезі дейтрона та визначення спінів ядер й ядерних лептонів - Скібінський, Л. П.; Петрук, В. Г. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Аналізуючи дійшли висновку, що протон-протонний синтез дейтрона повинен супроводжуватися випромінюванням гама-фотона 1,6 МеВ (енергії зв’язку), що у цій реакції утворюється легкий дейтрон з енергією спокою 1874,35 МеВ, до складу якого повинен входити легкий стабільний нейтрон з енергією спокою 938,2796 МеВ, та що електрони й позитрони - це частинки з квантованими спінами й магнітними моментами, що входять до складу нуклонів, створюють їхні заряди й магнітні моменти та приймають участь у сильній взаємодії. Це призвело до вирішення проблеми визначення спінів ядер, ядерних лептонів, відкриттю процесу розмноження легких нейтронів гама-фотонами при протон-нейтронному синтезі (ПНС) легких дейтронів у водні та можливості створення реакторів ПНС, та синтезу легких та середніх ядер на повільних протонах