ВИБІР ПАРАМЕТРІВ ПОКРИТТЯ ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ МІНІМАЛЬНИХ РАДІУСІВ ЗГИНУ - Савуляк, В. В.; Ницимайло, В. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто вплив фізико-механічних і геометричних параметрів покриття та основи на інтенсивність деформацій та величину зони розтягу, яка виникає в процесі згинання листової заготовки. Запропоновано підхід та математичну модель до розрахунку радіусу кривизни нейтральної поверхні. Для зменшення допустимих радіусів згину запропоновано підбирати матеріали покриття з найменшою відносною швидкістю зміцнення та найвищим відносним коефіцієнтом кривої течії.