ВИБІР ТЕРМІЧНОГО ОПОРУ ОГОРОДЖУВАЛЬНОЇ КОНСТРУКЦІЇ З УРАХУВАННЯМ ЗМІННОСТІ ПОГОДНО-КЛІМАТИЧНОГО ФАКТОРА - Волощук, В. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропонований метод вибору термічного опору огороджувальної конструкції будинку з урахуванням зміни кількості градусо-діб у багаторічному перерізі. Показано, що, на відміну від існуючих підходів, де кількість градусо-діб приймається постійною, урахування стохастичної зміни цього параметра в багаторічному перерізі може істотно вплинути на вибір термічного опору огороджувальної конструкції будинку.