АВТОМАТИЧНЕ ФІЛЬТРУВАННЯ ВИЩИХ ГАРМОНІК НА ШИНАХ ТЯГОВИХ ПІДСТАНЦІЙ МІСЬКОГО ЕЛЕКТРИЧНОГО ТРАНСПОРТУ ІЗ ВИКОРИСТАННЯМ РЕАКТОРІВ З ПІДМАГНІЧУВАННЯМ - Мокін, Б. І.; Паянок, О. А.; Бабій, С. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розроблено математичну модель закону автоматичного фільтрування вищих гармонік напруги тягової підстанції електротранспорту із використанням існуючого підходу в застосуванні реакторів з підмагнічуванням. На базі запропонованої математичної моделі синтезовано структуру пристрою, який дозволяє значно покращити якість електроенергії та дає позитивний ефект в разі його застосування на тягових підстанціях міського електричного транспорту.