АНАЛІЗ ЕФЕКТИВНОСТІ МЕТОДІВ ІНТЕНСИФІКАЦІЇ ВИДОБУТКУ НАФТИ НА НАФТОВИХ РОДОВИЩАХ УКРАЇНИ - Іванченко, І. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто основні положення науково-обґрунтованого вибору технологій та свердловин для впровадження методів інтенсифікації видобутку нафти в залежності від стадії розробки родовища. Наведено аналіз ефективності методів інтенсифікації видобутку вуглеводнів на прикладі родовищ ПАТ «Укрнафта» та подано рекомендації із застосування комплексного підходу до вирішення оптимізаційних задач по вибору методів інтенсифікації, що призведе до раціональної розробки родовищ і вироблення запасів.