ВИКОРИСТАННЯ СТРЕС-ТЕСТУВАННЯ ДЛЯ ПЕРЕВІРКИ ЕФЕКТИВНОСТІ УПРАВЛІННЯ ОПЕРАЦІЙНИМ РИЗИКОМ БАНКУ - Безштанько, Д. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Обґрунтовано потребу використання стрес-тестування в системі управління операційним ризиком банку, проаналізовано використання застосування стрес-тесту для оцінювання ефективності управління операційним ризиком. Встановлено, що стрес-тестування дасть змогу в повній мірі оцінити загрози операційного ризику для банку, запропоновано алгоритм і вихідні умови здійснення стрес-тестування.