Похибки визначення усередненої швидкості судна в умовах хитавиці - Барась, С. Т. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Проаналізований вплив хитавиці судна на похибку визначення горизонтальних складових його швидкості, яка визначається на певному встановленому інтервалі усереднення. Знайдені аналітичні залежності, що дають взаємозв’язок між похибкою усередненої швидкості, основними параметрами доплерівського лага та умовами його роботи: глибиною, параметрами хитавиці, швидкістю звуку