ЕКОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ВИКОРИСТАННЯ ЗЛИВОВИХ ВОД З ТЕРИТОРІЇ ПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВ - Орлов, В. О.; Волкова, Л. А.; Литвиненко, Л. Л. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
На прикладі ПАТ ”Волинь-цемент” проведено дослідження використання поверхневого стоку води з території промислового підприємства. Статистично обґрунтовано частку води, яка може бути використана для забезпечення підживлення оборотної системи водопостачання підприємства, проведено аналіз надходження зливової води та обумовлені її якісні характеристики. На основі проведених досліджень запропоновано схему відведення та очищенні зливової води та можливості її використання для підживлення оборотної системи водопостачання підприємства. Скорочення витрати підживлюючої води, за рахунок використання очищеного поверхневого стоку, дозволило вирішити проблему підготовки підживлюючої води для оборотної системи водопостачання промислового підприємства і запобігти забрудненню та виснаженню річки Устя.