МЕТОД ТА АЛГОРИТМ ОПТИМАЛЬНОГО КЕРУВАННЯ РЕЖИМАМИ ЕЕС НА ПІДСТАВІ ПРИНЦИПУ НАЙМЕНШОЇ ДІЇ - Лежнюк, П. Д.; Нагул, В. І.; Нетребський, В. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто метод і алгоритм оптимізації нормальних режимів електроенергетичних систем на основі принципу найменшої дії за різних критеріїв оптимальності. Показано, що для адаптації алгоритму до зміни експлуатаційних умов достатньо коригувати економічний опір джерел електроенергії.