ВИЛУЧЕННЯ СУЛЬФАТ-ІОНІВ З ВОД З ПІДВИЩЕНИМ РІВНЕМ МІНЕРАЛІЗАЦІЇ ПРИ ЇХ РЕАГЕНТНОМУ ПОМ’ЯКШЕННІ - Рисухін, В. В.; Носачова, Ю. В.; Гомеля, М. Д. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Подані результати експерименту з очистки стічних вод від сульфат-іонів з використанням вапна та алюмінієвого коагулянту, визначені оптимальні параметри та дози реагентів для проведення процесу. Показано, що з глибоким ступенем очищення від сульфат-іонів не cпостерігається вторинного забруднення іонами кальцію та алюмінію.