РОЗРАХУНОК ЗА МЕТОДОМ ГРАНИЧНИХ ЕЛЕМЕНТІВ КРУГЛОЇ В ПЛАНІ ФУНДАМЕНТНОЇ КОНСТРУКЦІЇ - Моргун, А. С.; Франчук, О. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропонована методика розрахунку круглої в плані фундаментної конструкції будівлі на основі розрахункової пружно-пластичної моделі, яка враховує девіаторну та шарову компоненти тензора напруг і нелінійне об’ємне деформування ґрунту при зміні ступеня ущільнення ґрунтової основи.