ВИЗНАЧЕННЯ ЗА ПОЧАТКОВОЮ ДІЛЯНКОЮ ТРАЄКТОРІЇ ДЕФОРМАЦІЙ ГРАНИЧНОГО СТАНУ БІЧНОЇ ПОВЕРХНІ ЦИЛІНДРИЧНИХ ЗРАЗКІВ ПІД ЧАС ВІСЕСИМЕТРИЧНОГО ОСАДЖЕННЯ - Михалевич, В. М.; Добранюк, Ю. В.; Трач, Є. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто задачу прогнозування граничних деформацій матеріалу бічної поверхні циліндричних зразків в процесі холодного вісесиметричного осадження на основі початкового фрагменту експериментальних даних. Отримані результати дають можливість на початкових стадіях деформування не тільки прогнозувати момент досягнення граничного стану і, за необхідності, вносити певні зміни у процес деформування, але й реалізовувати експрес-методику дослідження властивостей матеріалу за рахунок зменшення трудомісткості експериментальних досліджень.